Op zondag 29 september organiseert Theetuin Vierakker voor de vijfde keer het evenement “Hoera voor Hout!”. Op die dag laten we bezoekers zien wat de vele mogelijkheden zijn van hout. Om mee te bouwen, kunst van te maken, als decoratie, voor verwarming, isolatie, om meubels van te maken en nog veel meer. Maar natuurlijk ook aandacht voor de leveranciers van hout: bomen.

Veelzijdigheid

Om de veelzijdigheid van hout te laten zien nodigen we je graag uit om te laten zien wat je kunt doen met hout.
Het evenement “Hoera voor Hout” is een informatiemarkt over de vele manieren waarop hout kan worden gebruikt.

INITIATIEFNEMERS

Tien jaar geleden kochten Bart Hiddinga en Rikjan Omvlee de voormalige bakkerij en veevoerhandel aan de IJsselweg in Vierakker. Ze besloten er een theetuin te realiseren waar ook feesten en partijen gegeven kunnen worden. Je kunt er ook terecht voor een kopje thee of koffie met zelfgemaakt gebak. De beide heren willen mensen laagdrempelig in contact brengen met natuur, cultuur en duurzaamheid. Ze hebben er bijvoorbeeld een op houtpellets gestookte kachel en bieden ruimte voor exposities. Enkele keren per jaar organiseren ze een markt. Op zondag 29 september draait het tijdens ‘Hoera voor hout’ allemaal om hout in de Theetuin Vierakker.

Waar en Wanneer

Toegangsprijs: Gratis

Wanneer: zondag 29 september van 10.30 tot 16.30
Waar: Theetuin Vierakker, IJselweg 13 in Vierakker.

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 96 reviews.