Ondernemers lidmaatschap

De ondernemer centraal

Bent u actief binnen de hout-productieketen? Of bent u actief op het gebied van landschapsbeheeren/of hernieuwbare energie? Dan kunt u net als andere ondernemersleden uw diensten ook aanbieden via De Groene Kolenboer. Ondernemersleden staan centraal in onze coöperatie.

Hoe het werkt in de praktijk

De coöperatie sluit een raamovereenkomst met u waarin onder andere is vastgelegd wat van u wordt verwacht bij inkoop, verwerking en verkoop van diensten en producten, marketing en communicatie en organisatie van logistieke en overige bedrijfsprocessen. Ook uw eigen producten en diensten kunnen worden aangeboden onder de vlag van de coöperatie.

Ondernemersleden brengen onder de vlag van de coöperatie offertes uit voor het verrichten van diensten (bijvoorbeeld advisering over plaatsing van een biomassaketel) of werkzaamheden (bijvoorbeeld onderhoud van houtwallen).

Bij goedkeuring van de offertes sluit de coöperatie overeenkomsten met opdrachtgevers, zoals bedrijven, overheden en natuurorganisaties.

De individuele ondernemersleden sluiten vervolgens voor deze werkzaamheden een projectovereenkomst met de coöperatie en voeren de werkzaamheden uit.

Ondernemers en collega-energiecoöperaties kunnen op deze wijze zelf omzet genereren als actief lid van De Groene Kolenboer. Ook het aanbrengen van werk voor andere leden levert u geld op.

Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering beslist over de toelating van nieuwe leden. Leden kunnen ook ieder willekeurig moment weer uittreden. De coöperatie is er voor de leden. Het gaat om de beste leverings- of afnamecondities voor de leden op de lange termijn. Dit is het normatieve doel. Daarop mag het management worden afgerekend. Er is een Raad van Advies om het bestuur te assisteren bij het handhaven van de normatieve doelen. De Raad adviseert ook de Algemene Leden Vergadering.

Producten en diensten van leden

De leden vormen samen het uitvoerende werkapparaat. Zij zorgen samen voor de oogst van landschapshout en de productie en levering tot aan de deur van houtpellets en houtchips. Ook geven zij advies over pelletkachels en biomassa ketels. De leden bieden o.a. de volgende producten en/of diensten:

  • Energie-advies
  • Energielevering
  • Groen-advies
  • Groenbeheer en -onderhoud
  • Productie van houtpellets
  • Financiering van energiemaatregelen

 

Word lid

Zowel ondernemers als particulieren kunnen lid worden en de coöperatie actief ondersteunen.

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 132 reviews.