Particulier lidmaatschap

Uw voordelen

Particulieren kunnen abonnementhouder worden en lid van onze Stoere Stokers Community. Stoere Stokers verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp of een pelletkachel of dragen op andere wijze bij aan de doelstellingen van de coöperatie. Zij krijgen geen winstdeling uit de coöperatie, maar hebben wel adviesrecht ten aanzien van het bedrijfsbeleid en genieten inkoopvoordeel waar mogelijk. Ze krijgen directe zeggenschap over projecten waarin ze participeren en delen mee in die opbrengsten. Door een landschapsbijdrage te betalen, dragen ze ook bij aan door ons georganiseerde events, zoals samen berken trekken op de hei of het onderhoud van groen in de buurt. Ook organiseren we inkoopacties voor de biomassaketels, pelletkachels, houtpellets, houtbriketten en houtsnippers met de community. Dat scheelt in de kostprijs van deze hernieuwbare energievorm en deelnemers worden goed begeleid.

Iedereen kan lid worden

Het lidmaatschap van De Groene Kolenboer staat open voor iedereen die wil bijdragen aan de doelstellingen van de coöperatie. Door uw lidmaatschap wordt u abonnementhouder en lid van de Stoere Stokers Community. Daarmee kunt u genieten van inkoopacties, deelnemen aan evenementen en eventueel participeren in projecten. Als lid hoeft u zelf niet op houtpellets te stoken. Ook wie op een andere wijze wil bijdragen aan de doelstellingen van de coöperatie (zoals landschapsontwikkeling) is van harte welkom. 

Word lid

Zowel ondernemers als particulieren kunnen lid worden en de coöperatie actief ondersteunen.

Landschapsbijdrage

Iedere abonnee draagt bij aan de doelstellingen van de coöperatie door het afdragen van een zogenoemde Landschapsbijdrage van slechts 50 euro per jaar en door het afnemen van producten en/of diensten. 

Bepaal ons beleid in de Raad van Advies

De inbreng en betrokkenheid van de achterban van de coöperatie is voor ons van groot belang. Abonnementhouders zijn vertegenwoordigd in de Raad van Advies en bepalen daarmee mede het beleid van de coöperatie. Daarbij staat het belang van de coöperatie en diens maatschappelijke doelstelling centraal. De Raad adviseert het bestuur en de Algemene Leden Vergadering over het inhoudelijk functioneren van de organisatie.

Stoere stokers community online

Wij werken er dagelijks aan om deze Stoere Stokers community te laten groeien binnen de regio. Dit doen wij online o.a. via LinkedIn, Facebook en Twitter.

Stabiel businessmodel

De coöperatie is ingericht als een onderneming. De verwachting is dat hierdoor tot in lengte van jaren een stabiel businessmodel kan worden gehandhaafd, waarmee de doelstellingen van de coöperatie kunnen worden gewaarborgd. De ondernemersleden vormen het uitvoerende werkapparaat van onze coöperatie. Zij zorgen samen voor het oogsten van landschapshout en levering van de houtpellets, houtchips en andere producten en diensten. Hiermee kunnen inkomsten worden gegenereerd voor zowel henzelf als voor de coöperatie. Ook geven zij advies over bijvoorbeeld pelletkachels en biomassa ketels en de financiering daarvan.

Uitrol naar andere regio’s

De coöperatie is in 2017 begonnen in de Cleantech Regio met als grote steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Inmiddels worden samenwerkingen opgezet in andere regio’s in Nederland, zoals Limburg, Noord Brabant en Energy Valley (Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Noord-Holland).

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 113 reviews.