De Groene Kolenboer ontvangt keurmerk!

Het valt ons op dat steeds meer handelaren zich roeren op de markt voor vaste brandstoffen, waar ook houtsnippers, houtpellets en haardhout onder vallen. Consumenten zien door de bomen het bos niet meer en zijn op zoek naar zekerheid. Je wilt als consument immers weten dat de bestellingen die je plaatst worden geleverd en de webwinkels die je bezoekt veilig zijn. De Groene Kolenboer maakt het graag inzichtelijk hoe wij zorg dragen voor een fijne en veilige shopervaring. Dat hebben wij gevonden in het keurmerk van Webwinkelkeur.

Webwinkelkeur maakt dit inzichtelijk met badges. Deze badges tonen aan dat De Groene Kolenboer op bepaalde beoordelingspunten is gecontroleerd en aan strenge eisen voldoet. Zo kun jij als consument vlot controleren waar wij aan voldoen en wat er eventueel beter kan.

Wat voor badges zijn er allemaal en wat betekenen ze voor u?

Er zijn verschillende badges die verdiend kunnen worden. Elke badge kent andere eisen en heeft meestal meerdere niveaus. Hoe beter een webshop scoort, des te beter de badge getoond zal worden. Hieronder zie je een overzicht van de badges die momenteel beschikbaar zijn.

De Groene Kolenboer voldoet aan de volgende badges:

Trustmark webshop

De Reviewbadge

Van reviews kun je als consument leren hoe het er aan toe gaat bij een webwinkel. Deze badge kan door De Groene Kolenboer verdiend worden door reviews te verzamelen. We werken er hard aan om deze badge te verdienen. Een badge van het hoogste niveau behoeft minimaal 50 relevante reviews en een gemiddeld cijfer van minstens een negen binnen de laatste 12 maanden. Tot op heden krijgen wij daarvoor volop medewerking van onze klanten. We zijn er trots op dat het aantal reviews blijft stijgen met bijzonder goede cijfers.

De Hart voor de zaak badge

Een goede webwinkelier weet wat het betekent om service te bieden, klachten serieus te nemen en eerlijk en ethisch te handelen. Deze badge heeft De Groene Kolenboer verdiend door akkoord te gaan met een manifest die dit omschrijft.

De Identiteitsbadge

Je wil als consument weten bij wie je koopt. Deze badge ontving De Groene Kolenboer omdat alle contactgegevens bekend zijn. Gegevens van De Groene Kolenboer zijn officieel per post, mail en telefoon geverifieerd.

De Geschilbemiddelingsbadge

Problemen of klachten behoeven soms externe bemiddeling. In de ergste gevallen is er soms een juridische uitspraak van een geschillencommissie nodig. Deze badge verdiende De Groene Kolenboer omdat deze zaken vanuit de webwinkel duidelijk beschikbaar zijn gesteld voor de consument.

De Juridische badge

Wetgeving in de e-commerce verandert snel en continue; weten dat een webwinkelier deze regels kent en naleeft is daarom belangrijk. Webwinkelkeur heeft De Groene Kolenboer grondig beoordeeld en deze badge uiteindelijk toegekend.

De Veilig browsen badge

Malware en virussen zijn gevaarlijk. Deze badge verdient De Groene Kolenboer omdat we aan specifieke beschermingseisen voldoen. WebwinkelKeur checkt dit automatisch.

Wie is Webwinkelkeur?

Stichting WebwinkelKeur biedt certificering, klantbeoordelingen en bemiddeling bij geschillen. Ook heeft het keurmerk sinds maart 2016 een security scan die controleert op kwetsbaarheden, scant op malware en bijhoudt of de webwinkel bereikbaar is.

Het doel van WebwinkelKeur is tweeledig. In de eerste plaats wil het via haar keurmerk een gids zijn voor consumenten op het gebied van betrouwbaarheid van webwinkels. Daarnaast wil het webwinkeliers handvaten bieden om hun webwinkels succesvoller te maken.

WebwinkelKeur richt zich hierbij specifiek op de kleine tot middelgrote webwinkelier. Dit doet het naar eigen zeggen door hen een betaalbaar keurmerk aan te bieden waarbij niet alleen de wetten en regelgeving belangrijk zijn, maar ook de klanttevredenheid.
Om in aanmerking te komen voor WebwinkelKeur moet je daarom voldoen aan een aantal eisen. Dit zijn primair eisen die voortkomen uit de Nederlandse wetgeving. Deze eisen zijn samengevat in een gedragscode.

De gedragscode dient te allen tijde te worden nageleefd door actieve leden. Ter controle vindt bij de eerste aanmelding een keuring plaatst, tevens worden leden steekproefgewijs gecontroleerd.

Trustmark webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.
De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 96 reviews.