Coöperatie De Groene Kolenboer uit Deventer en energiecoöperatie deA uit Apeldoorn hebben de handen ineengeslagen om samen duurzame biobrandstof te gaan leveren. Daarbij maken ze gebruik van een unieke samenwerking met coöperatie Ecopower, een succesvolle pellet fabriek uit België die houtpellets en duurzame briketten produceert van landschapshout.

Samen versnellen

Energiecooperatie de Groene Kolenboer richt zich volledig op de verkoop van houtpellets van lokaal hout. Al een aantal jaar is deA bezig met een voorbereidingsproject om huishoudens en bedrijven in Apeldoorn met lokaal hout van duurzame warmte te voorzien. De Samenwerking met De Groene Kolenboer is dan ook een logisch vervolg daarop. Beide partijen hebben nu de handen ineengeslagen en willen gaan samenwerken om lokale houtige biomassa te vermarkten tot lokale brandstof. Hans Kostense van De Groene Kolenboer zegt: ‘Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je veel verder in het reduceren van de hoognodige CO2-uitstoot. Als je het verantwoord doet kan zeker 5 tot 10% van alle warmte duurzaam geproduceerd worden met de beschikbare houtige biomassa’.

Zet die eerste stap

Om bewoners en bedrijven te informeren over de mogelijkheden van duurzaam stoken met hout staat op 10 oktober het evenement Vorst’17 gepland bij Davo bieren in Deventer. Dit event staat in het teken van duurzaam vlammen en is het ideale moment om elkaar op te zoeken om gezamenlijk die eerste stap te zetten. De Groene Kolenboer wil dan ook alle energie coöperaties in Overijssel en Gelderland oproepen om samen te gaan werken op het gebied van lokale biomassa. Tijdens Vorst’17 zal hier speciale aandacht aan gegeven worden. Apeldoorn heeft hiervoor al de eerste stappen gezet. Meer informatie over het evenement? Klik hier

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 132 reviews.