Creemers

Mestverwerking

Nederland heeft een overschot aan mineralen, mede veroorzaakt door een teveel aan mest uit de intensieve veehouderij. Vooral in Limburg en Noord Brabant is een teveel aan varkensmest aanwezig. De heer Creemers wil 30.000 ton mest zodanig verwerken dat hij de mest kan scheiden in een fractie loosbaar water en een fractie exporteerbare, gehygiëniseerde mest.
De Groene Kolenboer is betrokken bij de realisatie van het project. Voor de warmtevoorziening (de mest dient een uur op meer dan 70 graden Celsius verwarmd worden) is gekozen voor een combinatie van warmtepomp en biomassaketel.

Warmtepomp en biomassaketel

Voor het project wordt gebruik gemaakt van meerdere warmtewisselaars, een warmtepomp (ca. 250 kW) en een biomassaketel (ca. 550 kW). Dankzij deze combinatie is het cascaderen van hoge temperatuurwarmte mogelijk en wordt de geproduceerde warmte maar liefst minimaal 4x hergebruikt. In totaal wordt er op jaarbasis ca. 2.100 ton biomassa verbrand. De volledige installatie wordt mobiel gemaakt, zodat ook langdurig op andere plaatsen kan worden geproduceerd.

Word lid

Zowel ondernemers als particulieren kunnen lid worden en de coöperatie actief ondersteunen.

Contact ons!

Albertus van Leusenweg 14

7425 CE DEVENTER

Tel. 085 – 48 90 739

[email protected]

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 96 reviews.