Op 20, 21 en 24 april vindt Cleantech Tomorrow 2018 plaats. De gastgemeenten Epe en Voorst zetten zich samen met de Cleantech Regio in voor een bruisend evenement. Verdeeld over een aantal dagen wordt een programma aangeboden dat interessant en leuk is voor zowel de inwoner als de zakelijk geïnteresseerde. Vrijdag 20 en zaterdag 21 zijn bedoeld voor het algemene publiek, dinsdag 24 april is de businessdag voor de professionals, ondernemers en bestuurders. Hier zijn overigens ook inwoners, scholieren en studenten van harte welkom. 

Line-up

Het Dorp van Morgen, de Hesla (Tesla op waterstof), TechnoDiscovery, zangeres Maan, ‘professioneel plastic visser’ Marius Smit, bergbeklimmer Katja Staartjes en nog veel meer! 

Vrijdag 20 april pre-events Epe en Voorst

Op vrijdag is er in de beide gemeenten al een aantal activiteiten in het kader van Cleantech Tomorrow. Zo is er vrijdagmiddag vanaf 15:00 uur in Epe een duurzaamheidsmanifestatie met een streek- en energiemarkt. Er is gelegenheid om elektrische fietsen en auto’s uit te proberen en te luisteren naar de prachtige ervaringen van poolreizigster, filmmaker en klimaatjournaliste Bernice Notenboom. Ook is er in de RSG N.O.-Veluwe een paneldiscussie met bedrijven. In Teuge is er een Open Dag bij Ecotribe, Hof van Twello presenteert veganistische producten en zwembad De Schaeck laat zien hoe zij duurzaamheid toepast in haar gebouw. De bibliotheek in Twello staat de hele maand april in het teken van duurzaamheid. Dan is hier ook elke donderdag een inloopmiddag van het energieloket van de gemeente Voorst.

 

Publieksdag zaterdag 21 april (12.00 – 22.00 uur)

Airport Teuge is de basis voor een duurzaam festival met informatieve stands en activiteiten voor jong en oud. Presentaties, muziek, duurzame hapjes bij foodtrucks en veel gezelligheid. Ontdek het Dorp van Morgen met de paviljoens het Bedrijf van Morgen, het Huis van Morgen, de Markt van Morgen en Jeugd en Onderwijs van Morgen. Bekijk de Hesla, de Tesla op waterstof. Ontdek hoe leuk techniek is met TechnoDiscovery. Tijdens de finale van de Talent Award treedt Maan op. Het belooft een gevarieerd programma te worden met voor jong en oud leuke en interessante activiteiten en experiences. De publieksdag is vrij toegankelijk.

 

Business dag dinsdag 24 april (15.00 – 22.00 uur)

Ook de businessdag is op Airport Teuge. Verschillende sprekers geven vanuit hun expertise een inkijkje in de acties die nodig zijn om een volgende stap te maken in duurzaamheid. Twee voorbeelden uit het programma: Marius Smit en Katja Staartjes. Marius Smit is een man met een bijzonder verhaal, een uniek beroep en een uitdagende missie. Hij is de oprichter van Plastic Whale; de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Katja Staartjes is bergbeklimmer en neemt de aanwezigen mee in een reis naar boven de 7.500 meter en het leven op het scherpst van de snede.
Tijdens de businessdag tonen bedrijven hun innovaties en het programma biedt volop mogelijkheden om relevante vraagstukken voor het voetlicht te brengen. Nieuw dit jaar is de Business Challenge. Voor bedrijven is dit de unieke kans om studenten van de regionale HBO-scholen HAN, Saxion en Windesheim, te laten meedenken over het circulair(der) maken van hun bedrijfsprocessen. The next level-oplossing binnen handbereik! Uiteraard ontbreekt ook de finale van de Cleantech Battle niet. Een battle die al prachtige voorbeelden heeft opgeleverd van next level oplossingen op het gebied van duurzaamheid.

 

Initiatiefnemers

Cleantech Tomorrow 2018 wordt georganiseerd door de Cleantech Regio.

Waar en Wanneer

Voor de publieksevents is aanmelden niet nodig, voor de businessdag wel. Dit kan via www.cleantechtomorrow.nl.

Bron: cleantechtomorrow.nl

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 132 reviews.