Hoe groen en duurzaam wordt Deventer na de verkiezingen? Weet u nog niet op wie u gaat stemmen bij de Gemeenteraadsverkiezingen, maar vindt u duurzaamheid belangrijk? Op donderdagavond 8 maart gaan politieke partijen in Deventer met elkaar en het publiek in debat over hun duurzaamheidsplannen voor de komende vier jaar.

Ambities van de gemeente Deventer

De gemeente Deventer heeft grote ambities op het terrein van natuur, milieu en duurzaamheid. Afvalscheiding. Energiezuinige nieuwbouw. Klimaatneutraal in 2030.

De afgelopen 4 jaar zijn er wellicht stappen gezet, maar er is nog een lange weg te gaan. Nu de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen is het zinvol om te zien welke voornemens de Deventer politieke partijen hebben om van Deventer inderdaad een groene en duurzame stad te maken.

Deventer organisaties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid organiseren daarom een debatavond. Op deze avond kunnen de politieke partijen hun ideeën over deze onderwerpen presenteren en van gedachten wisselen met Deventer organisaties en burgers.

Het doel van de avond is niet alleen om de visies van partijen te bespreken maar ook om te zien wat gemeenteraad, Deventer organisaties, onderwijs en burgers voor elkaar kunnen betekenen bij het realiseren van een groen en duurzaam Deventer in de komende raadsperiode.

DE VOLGENDE THEMA’S KOMEN AAN BOD

Thema’s die aan bod komen zijn educatie & burgerparticipatie, klimaat & energie, verkeer & mobiliteit, verduurzaming van de woningvoorraad en de rol van het bedrijfsleven. Vragen waarop gehoopt wordt antwoord te krijgen zijn: “Wat zijn de speerpunten van de verschillende politieke partijen op het gebied van duurzaamheid in de komende 4 jaar? Welke concrete acties en activiteiten gaan deze partijen in Deventer ondernemen.”

Initiatiefnemers

Het duurzaamheidsdebat wordt georganiseerd op initiatief van Deventer Energie, Cleantech Regio, Living Green, de Ulebelt, Saxion Hogeschool en de Adviesraad Natuur en Milieu.

Waar en Wanneer

Het debat wordt gehouden in de Burgerzaal van het Stadhuis in Deventer op donderdag 8 maart 2018. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang debat: 20.00 uur en de toegang is gratis.

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 132 reviews.