Maak kennis met Kars Snijders, Roshan Soosapillai, Vera Karman! Deze drie studenten van Saxion Hogescholen zijn de uitdaging aangegaan om het businessmodel van De Groene Kolenboer door te lichten. Doel is met nieuwe businessmodellen te komen die het huidige businessmodel overbodig moeten maken.

Digitalisering, globalisering, de circulaire economie, blockchaintechnologie en klanten die steeds mondiger worden. Hoe kun je in deze woelige markt toch het verschil maken en klanten aan je binden? Uiteindelijk moet er op basis van alle informatie een strategisch marketingplan komen te liggen waar De Groene Kolenboer verder mee kan. En dat is een pittige opdracht gezien de korte doorlooptijd voor de studenten. De studenten moeten in januari 2018 de eerste plannen presenteren en hebben daarom een enquête opgezet om meer informatie te verzamelen.

Uitdaging is hoe je een bestaand businessmodel onderuit kunt schoffelen om het nog beter te maken. Want dat is de opdracht die de studenten meekregen vanuit de opleiding. De Groene Kolenboer krijgt voor zijn concept uit de markt alom bijval. De meeste partijen zijn positief over de constructieve samenwerking in de keten waarbij alle deelnemers profiteren en de duurzaam geoogste biomassa lokaal wordt ingezet. Idealiter krijgt de biomassaproducent een goede prijs voor zijn product, kan de pellet fabriek door blijven draaien en krijgt de afnemer brandstof tegen een goede prijs. 

Maar leidt het gekozen businessmodel hiertoe? Het streven is uiteindelijk volledig circulair te worden in alle facetten van de onderneming, maar is dat haalbaar met de gekozen route? Kan bijvoorbeeld door blockchaintechnologie ook in elk deel van de keten transparantie geboden worden en kwaliteit gewaarborgd worden? Worden de juiste doelgroepen wel aangesproken? Veel vragen… Daarom zijn we niet minder nieuwsgierig naar waar de studenten uiteindelijk mee komen.
Uw medewerking wordt zeer gewaardeerd. Het invullen van de enquete kost slechts enkele minuten: https://goo.gl/forms/Kg0HVrqWLf6ErYhr1

Wie is De Groene Kolenboer

 

Wij zijn zowel een coöperatie, energiebedrijf, investeringsmaatschappij, groenbedrijf als adviesbureau. Wij leveren duurzame warmte met warmtepompen, maar ook met houtpellets. Het benodigde hout produceren we zo veel mogelijk zelf met onze leden. Vanuit die ketengedachte bieden onze ondernemersleden ook groendiensten, energieadvies en groenadvies aan. Samen met lokale (vrijwilligers)organisaties.

 

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 132 reviews.