50 bedrijven gezocht die duurzaam willen stoken

Energiecoöperatie De Groene Kolenboer is op zoek naar 50 bedrijven in een straal van ca. 25 kilometer rondom Deventer die van het gas af willen. Deze bedrijven krijgen de kans om hun bedrijven voortaan duurzaam te verwarmen. In een aantal gevallen zal dat zijn met gebruik van zogenaamde landschapskorrels. Dat zijn houtpellets gemaakt van lokaal landschapshout. Ook garandeert De Groene Kolenboer voor langere termijn leveringszekerheid van deze brandstof. Speciaal voor deze gelegenheid presenteert De Groene Kolenboer op dinsdagmiddag 10 oktober tijdens VORST’17 een financieel instapmodel om het bedrijven nog makkelijker te maken van het gas los te komen. Doelstelling is om binnen afzienbare tijd met het investeringsprogramma 15 miljoen euro te investeren in duurzame warmte. Daarnaast wordt een mogelijkheid tot lease van biomassaketels en pelletkachels geïntroduceerd.

Investeringsmaatschappij en groenfonds

Als ondernemer, medewerker en ZZP’er oriënteert u zich tijdens VORST’17 op duurzame oplossingen voor uw bedrijf. Het middagprogramma van VORST’17 (te vinden op www.vorst.nl) staat namelijk in het teken van de zakelijke markt. Om u te informeren en inspireren komt o.a. Hanno Littink van Bax Advocaten Belastingkundigen spreken. Hij zal meer vertellen over het belang van de door De Groene Kolenboer opgerichte investeringsmaatschappij en de intentie voor oprichting van een speciaal groenfonds voor de regio, gericht op landschapsversterking en biomassaprojecten. Voor de oprichting van het groenfonds wordt o.a. samengewerkt met stichting Duurzaam Salland. Lease wordt georganiseerd in samenwerking met het landelijk opererende Credion Agro uit Assen Jaap Starkenburg is directeur bij Stichting IJssellandschap en vertelt tijdens VORST’17 hoe duurzaam landschapsbeheer samen kan gaan met een duurzame energievoorziening. Ook komt Stefan Lemmens van Fimavest BV vertellen over zijn ervaringen met het stoken met pelletketels. Mieke van Looveren en Luc Vermeeren zijn aanwezig namens de ca. 50.000 leden tellende energiecoöperatie Ecopower cvba in België en vertellen hoe houtpellets gemaakt worden. Tot slot heeft u volop de gelegenheid om te netwerken onder het genot van diverse brouwsels.

VAN BIER BROUWEN TOT RUIGE RITA’S

Duurzaamheid hoeft niet saai te zijn. Dat wordt duidelijk uit zowel het middagprogramma als avondprogramma van VORST’17. Naast vlammende betogen en inspirerende voorbeelden op de informatiemarkt biedt VORST’17 u de gelegenheid om mee te doen met een Masterclass van Wagging Finger Distillery (proeven van Whisky, Rum en Gin) en hoort u in een Masterclass Bierbrouwen ook over de verbintenis tussen Stichting IJssellandschap en Davo Bieren. Na het boogschieten trek gekregen? Dat komt mooi uit want de barbecue op houtpellets staat klaar! De Dag van de Duurzaamheid wordt afgesloten op de dansvloer tijdens een optreden van de Ruige Rita’s. Een vlammend einde van de dag!

Gratis toegang, wel graag aanmelden

Meer informatie over het programma tijdens deze vlammende dag, de sprekers en de standhouders vindt u online op www.vorst.nl. Hier kunt u zich ook gratis aanmelden. Het middagprogramma start om 13.30 uur. Het avondprogramma start om 17.30 uur. De Ruige Rita’s beginnen om 21.00 uur.

De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 81 reviews.