Vanaf 2 januari 2017 is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 2017 weer open. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers ontvangen met de ISDE een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling loopt van 2 januari tot en met 31 december 2017. Het totaalbudget voor de ISDE 2017 is €70 miljoen. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie.

Waarom deze subsidie?

De overheid stimuleert de komende jaren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Met de ISDE 2017 worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Waarom een pelletketel of pelletkachel?

Overweeg je een houtkachel te kopen als hoofdverwarming voor je woning? Kies dan voor een pelletketel. Gaat het je vooral om de verwarming van de woonkamer, denk dan aan een pelletkachel. Deze ketels en kachels gaan zuinig met brandstof om. Ze zetten meer dan 80 procent van de brandstof om in warmte.

PELLETKACHELS EN HET MILIEU

Hout kan een milieuvriendelijke brandstof zijn, maar er zijn wel voorwaarden. Een voordeel van houtpellets is dat het een hernieuwbare grondstof is. Anders dan aardgas kan hout niet opraken. Als het hout uit verantwoord beheerde bossen komt, zorgt de verbranding niet voor klimaatverandering. Deze bossen (en andere landschapselementen) worden namelijk zo beheerd dat nieuw geplante bomen evenveel koolstof vastleggen als er met het gekapte hout uit het bos verdwijnt.

Hulp nodig?

Wij helpen u bij het aanvragen van de subsidie, maken van keuzes voor type installatie, type financiering en soort brandstof. Wist u bijvoorbeeld dat bedrijven nog steeds ook gebruik kunnen maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (niet te verwarren met de energieinvesteringsaftrek) naast deze subsidie? En ook particulieren kunnen vaak voordelig een lening aangaan voor de financiering van energiemaatregelen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Meer Informatie

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.
De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 113 reviews.