De minister van Economische Zaken informeerde 30 november 2016 de Tweede Kamer over de SDE+ 2017. Het kabinet neemt zich voor € 12 miljard aan verplichtingen aan te gaan voor hernieuwbare energie via SDE+ subsidie. Ook biomassaverbranding staat op de lijst van subsidieerbare projecten via de SDE+. Voor kleine hernieuwbare opties wordt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) opengesteld met een budget van € 70 miljoen.

SDE+ subsidie voorjaar 2017 start 7 maart

Het kabinet stelt een verplichtingenbudget open van € 6 miljard in de voorjaarsronde SDE+ 2017. De voorjaarsronde zal lopen van 7 maart tot en met 30 maart 2017. In de najaarsronde wil het kabinet een zelfde bedrag van € 6 miljard openstellen. Het kabinet neemt daarover een definitief besluit na de sluiting van de voorjaarsronde.

Van 4 naar 3 fases SDE+ subsidie

Het aantal fases van het indienen van projecten gaat van 4 naar 3 fases. Met het verlagen van het maximum basisbedrag van € 0,150/kWh naar € 0,130/kWh komt de vierde fase te vervallen. Deze verlaging weerspiegelt de daling van de kosten van hernieuwbare energie over de lange termijn, een belangrijke ontwikkeling richting het doel van een koolstofarme energievoorziening.

MEER DUURZAME ENERGIE OPTIES

Daarnaast stelt het kabinet in 2017 een tender open voor de eerste twee kavels van het windpark op zee Hollandse Kust (Zuid) met een capaciteit van tenminste 700 MW. Voor kleine hernieuwbare opties wordt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) opengesteld met een budget van € 70 miljoen.

Energieakkoord

Met de SDE+ levert het ministerie van Economische Zaken een belangrijke bijdrage aan het Energieakkoord om 14% hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16% hernieuwbare energie in 2023. Bron: RVO Wilt u weten of u voor de SDE+ subsidie of ISDE subsidie in aanmerking komt, dan kunnen wij u daar bij helpen. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.
De waardering van groenekolenboer.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 113 reviews.